Μετά το φοβερό εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Βιολάντα στο οποίο έχασαν ακαριαία τη ζωή τους πέντε εργάτριες, ακούστηκαν, από την πλευρά της πολιτείας, τα συνήθη μεγάλα λόγια: “Θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να μάθουμε την αλήθεια για τις ευθύνες, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.. κτλ, κτλ” .
Στην πράξη όμως αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα λόγια αποδεικνύονται, προς το παρόν τουλάχιστον, κούφια. Γιατί θα αναρωτηθεί κάποιος; Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι γι’ αυτό, όπως πληροφορείται από καλά πληροφορημένες πηγές το NEWS 24/7.
1oν: Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ανεξάρτητη αρχή πλέον, διαθέτει 13, συνολικά, ειδικούς επιθεωρητές οι οποίοι αναλαμβάνουν τις πραγματικά δύσκολες υποθέσεις εργατικών δυστυχημάτων. Από αυτούς στη Βιολάντα δεν έχει σταλθεί κανείς! Και είναι να αναρωτιέται κανείς πως στο πιο φονικό εργατικό δυστύχημα των τελευταίων χρόνων στη χώρα δεν στάλθηκε ούτε ένας από αυτούς τους επιθεωρητές προκειμένου να δώσει τα φώτα του στις έρευνες.
2ον: Στο υπηρεσιακό κομμάτι των ερευνών δεν μετέχει η προϊσταμένη του τμήματος Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία της διεύθυνσης Κεντρικής Ελλάδας. Η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει υπό την εποπτεία της τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Αλλά η προϊσταμένη του τμήματος Υγείας και Ασφάλειας δεν κρίθηκε απαραίτητο να μετέχει στις ερευνητικές διαδικασίες.
3ον: Στις σχετικές υπηρεσιακές έρευνες δεν συμμετέχει, προσώρας, ο προϊστάμενος του τμήματος Τρικάλων. Στη θέση του εμφανίστηκαν δύο υπάλληλοι του τμήματος τεχνικής επιθεώρησης από τα Τρίκαλα.



